POSJETITE KURAN.BA
 
 

alijansa za teroriziranja

Muhamed Hajdarevic | Saff br/str. 58

Ne treba biti nikakav vispreni analiticar, ni vojni ni politicki, pa da se dode do zakljucka da to Afganistan, sve i da je htio, nije mogao uraditi! Zemlja u kojoj skoro nema ni osnovne infrastrukture, koja ne može prehraniti svoje stanovništvo, svakako nije u stanju blokirati americki satelitski sistem na petnaestak minuta, probiti se kroz sistem osiguranja na toliko americkih aerodroma i, na kraju, ne ostaviti nikakav trag!Ko, onda, stoji iza ovoga i zašto su Afganistan i Bin-Laden prvooptuženi?



New York, 11. septembar 2001. godine. Prekid redovnog televizijskog programa. Neboder WTC-a u dimu i plamenu. U prvi mah se cini da je to još jedna u nizu avionskih nesreca u svijetu. A onda još jedan avion u okretu. Potom se strmoglavljuje i na drugi neboder. Eksplozija, krici promatraca, nevjerica, užas.

Prema izvještajima, tu radi oko 50.000 ljudi. Koliko je mrtvih, povrijedenih, samo se nagada. Prolaze minuti, sati. Reporteri se pocinju oporavljati od šoka i postavljaju logicno pitanje: Ko stoji iza ovoga što je, bez svake sumnje, tragedija?


Dokaza nema, smislimo ih

Kao po vec dobro uhodanom scenariju, javljaju se reporteri sa lica mjesta i daju nagovještaj da bi “to mogao biti Bin-Laden i njegovi islamski teroristi”, potom se u studija pocinju pozivati “strucanjaci” koji ce nam “objasniti da, eto, nema dokaza, ali je to sigurno Bin-Laden!" Logiko, pa-pa!


Mašinerija biva ukljucena, BBC u svoj studio u Londonu poziva provjerene “antiteroriste i borce za demokraciju” tipa Ehuda Baraka i eks portparola Bijele kuce Rubina, koji ce nam, biva, objasniti kako su ovakav teror mogli pociniti samo “islamski teroristi" jer je, jel'te, i sam “Izrael žrtva toga terorizma” (sic!).

Uzalud je jedna prisutna gospoda pokušavala dati racionalan sud, dokazati da za to nema osnova i kako su ovakve tvrdnje opasne, što su kasnije mnogi muslimani koji žive na Zapadu mogli iskusiti na svojoj koži.


Barak se vrpolji na stolici, ali mržnja ne popušta i oštro prekida doticnu osobu u iznošenju svoga suda. Pridružuje se zapjenjeni Rubin. Daje se nagovještaj “medunarodne koalicije za borbu protiv islamskog terorizma”.

U meduvremenu je sve više ''mišljenja'' koja ukazuju na umiješanost Bin-Ladena i njegovu “El-Ka’idu”. Medutim, problem ostaje u tome što nema dokaza! Pa, šta se ceka, smislimo ih!


Evo Arapa na listi putnika!

Na listi putnika ima! Eto nam terorista! To je dokaz! Ne, ne, ne, nije dovoljno, dat cemo mi svijetu još “dokaza”. Neki su od njih ucili da upravljaju avionom. Zamislite, Arapi pa još uce letjeti?! Gdje to može biti?!


Samo, problem je što su ti avioncici na kojima su ovi “teroristi” ucili upravljanje avionom, nešto manji od “jambo-jeta”. To vam je, prema mišljenju mnogih vojnih analiticara, isto kao kad bi ste naucili vozite romobil, pa onda sjednete na “kawasaki” od 1.100 kubika i izvodite kaskaderske lupinge .

Nema veze, to su “islamski teroristi” i niko više!


Kako su oteli avione? Nožem, eto kako, objašnjavaju nam tajni agenti preko pres-službi!

“To je, jednostavno, nemoguce!”, tvrdi britanski penzionirani pilot tih ogromnih letjelica u razgovoru za BBC. Ma, šuti, stari, šta ti znaš o tome!?


Barmen casti žestokim laganjem
Da bi parodija na tragediju bila veca, BBC odlazi na Floridu ili gdje vec, i na licu mjesta istražuje “povezanost dvojice Arapa pilota sa Osamom bin-Ladenom”. Prica se odvija normalno, a onda, iz vedra neba, pogada nas informacija jednog barmena, koji, doslovno, kaže: “Jest, njih dvojica su bili u mom baru i pili su viski svu vecer, a onda se jedan od njih posvadao sa konobarom oko racuna od 48 $”. Jesam li ja ovo dobro cuo!?

Potom nam volšebni reporter objašnjava kako su ti “teroristi” ipak podlegli carima Zapada i nisu mogli odoljeti da se ne naljoskaju kao guske, pa su, valjda tako mahmurni, sjeli u avion i napravili svinjariju, pardon, hoce se reci “islamski teroristicki cin”.


Ovo me je isuviše podsjetilo na ratna izvještavanja “Srne”, kako su “pijani mudžahedini napali srpsku nejac”.

Bilo bi i smiješno da nije tragicno!


Infrastrukturni satelit
Americki zvanicnici cine prve poteze i na pres-konferencijama se “identificira” neprijatelj. Okolišanja nema, isto kao ni dokaza, ali se najavljuje rat Afganistanu ukoliko ne bude isporucen “prime suspect (prvi osumnjiceni) Osama bin-Laden americkoj administraciji na fer i pošteno sudenje”!

U meduvremenu, stižu demanitiji i od samog Bin-Ladena i Afganistana da nemaju ništa s tim napadima, kao i zahtjev Talibana da im Amerika, kao i mnogo puta do sada, ponudi dokaz o umiješanosti Bin-Ladena u bilo koji teroristicki cin, te da ce mu se, na osnovu tih dokaza, suditi u Afganistanu pred šerijatskim sudom (a svakom muslimanu je jasno šta to znaci) i da ce, ukoliko se dokažu americke tvrdnje, Bin-Laden biti osuden po šerijatu!


Dokaz? Kakav dokaz!? Muslimani, mi hocemo vašu krv!

Ne treba biti nikakav vispreni analiticar, ni vojni ni politicki, pa da se dode do zakljucka da to Afganistan, sve i da je htio, nije mogao uraditi! Zemlja u kojoj skoro nema ni osnovne infrastrukture, koja ne može prehraniti svoje stanovništvo, svakako nije u stanju blokirati americki satelitski sistem na petnaestak minuta, probiti se kroz sistem osiguranja na toliko americkih aerodroma i, na kraju, ne ostaviti nikakav trag!


Ko, onda, stoji iza ovoga i zašto su Afganistan i Bin-Laden prvooptuženi?

Logika logicnih pitanja
Gostujuci u emisiji BHTV, vojni analiticar Neven Kazazovic iznosi logican sud: “Amerika je na raskršcu i onaj ko je ucinio ovo, želio je uputiti Ameriku na željeni cilj”. Ko je, dakle, imao interesa iz ovoga? Afganistan?


Sada se namecu logicna pitanja: Ko je imao pristup opremi za nadzor satelita, ko je mogao neometano uci na aerodrome, zašto nijednog zaposlenog židova nije bilo ni blizu nebodera WTC-a u momentu napada (informacija njemackog NTV-a), ko najviše profitira iz ovoga? Pitanja, pitanja, pitanja...

Javljuju se radikalne grupe iz Japana tvrdeci da je to djelo osvete ili cega vec. Prethodno je latinoamericka narko-mafija najavila strašnu osvetu radi hapšenja šefova narko-kartela. Ali, ne! To su “islamski teroristi” i niko više!


Zašto Afganistan kao meta, jasno je. Tamo živi šerijat!

Zašto Bin-Laden, jasno je i to. Pa, zamislite kad bi se sada odmetnuli samo saudijski šejhovi, sa silnim bogatstvom, i njime poduprli islam! Osama bin-Laden nije samo odmetnuti saudijski milioner, on bi možda mogao biti simbol islamskog budenja, i to treba uništiti! Imperativ!!!


Igraci haških domina
Zaokupljenom svijetu pažnja biva skrenuta sa židovskih zvjerstava u Palestini. Tamo oni sada, u tišini i neometano, rade svoj prljavi posao i najavljuje se hajka na sve muslimane širom svijeta koji su svjesni položaja i ne mire se s tim. Najavljuju se pogromi pod plaštom borbe protiv terorizma. Valjda po židovskom receptu: “Sumnjam u ono palestinsko dijete. Kolji!”

Bit ce dovoljno da vam policija pokuca na vrata, pa vas “spengaju” i osude kao “saradnika Osame bin-Ladena”, i to bi trebalo biti to! Dokaz? Pa, ti si musliman koji imaš bradu i ideš u džamiju i mrziš nepravdu (ovo zadnje vam nece reci)!


Recept je jasan i oproban od magriba do mašrika, a i Centralne Azije.

Stoga, nije ovo nikakva borba protiv terorizma, jer bi Šaron vec odavno bio na robiji, Shin Fain rasturen, ETA sažvakana, H. Kissienger, kao inspirator zlocina u Vijetnamu, odavno bi omastio konopac, G. Bush, otac ovog sadašnjeg americkog predsjednika, i kao ovaj Powel bi igrali domina sa Miloševicem u Haagu zbog zlocina nad narodom Iraka, a Karadžica i Mladica da ne spominjemo. Itd, itd.


Zakljucak je jedan! Ovo je borba protiv islama, otvorena i otrovna! Svaka borba muslimana za oslobodenje od okupatora je terorizam, svaki musliman s bradom je uspavani terorist, svako udruženje koje promovira islamske vrijednosti je teroristicki Bin-Ladenov ogranak.

Ako ne vjerujete, pa otidite na Pal-Talk na Internetu i pogledajte kolicinu mržnje prosjecnog Amerikanca prema muslimanima. Pogledajte kolicinu otrova koju su posijali CNN, BBC i ostali mediji. Valjda se ta mržnja prema islamu i muslimanima više nije mogla zatajiti, pa se probila poput pileta lešinara iz ljuske jajeta, odvratna i razgolicena do kosti.


Cerat cemo vas dugorocno

Muslimanima je odaslata poruka: “Ili cete s nama u borbu protiv drugih muslimana ili vas nece biti. Gonit cemo vas, zatvarati, ubijati, silovati, udarati u glavu, ubijati vas u pojam, i to dugorocno. Koristit cemo vaše vlade, režime, policije, ubice širom svijeta, ako ne budete pokorni i ne dozvolite nam da vas na miru i u tišini tlacimo, ponižavamo i pljackamo. Ukoliko zucnete, oznacit cemo vas kao teroriste i lincovati. Imamo mi zato i potjernice s Divljeg zapada. Živ ili mrtav (bolje mrtav)!”


Muslimani, to vam je poruka americkog predsjednika i njegovog državnog sekretara. To vam je Novi svjetski poredak. To je njihova pravda!

Samo, hoce li moci baš tako...


Ne treba biti nikakav vispreni analiticar, ni vojni ni politicki, pa da se dode do zakljucka da to Afganistan, sve i da je htio, nije mogao uraditi! Zemlja u kojoj skoro nema ni osnovne infrastrukture, koja ne može prehraniti svoje stanovništvo, svakako nije u stanju blokirati americki satelitski sistem na petnaestak minuta, probiti se kroz sistem osiguranja na toliko americkih aerodroma i, na kraju, ne ostaviti nikakav trag!Ko, onda, stoji iza ovoga i zašto su Afganistan i Bin-Laden prvooptuženi?



New York, 11. septembar 2001. godine. Prekid redovnog televizijskog programa. Neboder WTC-a u dimu i plamenu. U prvi mah se cini da je to još jedna u nizu avionskih nesreca u svijetu. A onda još jedan avion u okretu. Potom se strmoglavljuje i na drugi neboder. Eksplozija, krici promatraca, nevjerica, užas.

Prema izvještajima, tu radi oko 50.000 ljudi. Koliko je mrtvih, povrijedenih, samo se nagada. Prolaze minuti, sati. Reporteri se pocinju oporavljati od šoka i postavljaju logicno pitanje: Ko stoji iza ovoga što je, bez svake sumnje, tragedija?


Dokaza nema, smislimo ih

Kao po vec dobro uhodanom scenariju, javljaju se reporteri sa lica mjesta i daju nagovještaj da bi “to mogao biti Bin-Laden i njegovi islamski teroristi”, potom se u studija pocinju pozivati “strucanjaci” koji ce nam “objasniti da, eto, nema dokaza, ali je to sigurno Bin-Laden!" Logiko, pa-pa!


Mašinerija biva ukljucena, BBC u svoj studio u Londonu poziva provjerene “antiteroriste i borce za demokraciju” tipa Ehuda Baraka i eks portparola Bijele kuce Rubina, koji ce nam, biva, objasniti kako su ovakav teror mogli pociniti samo “islamski teroristi" jer je, jel'te, i sam “Izrael žrtva toga terorizma” (sic!).

Uzalud je jedna prisutna gospoda pokušavala dati racionalan sud, dokazati da za to nema osnova i kako su ovakve tvrdnje opasne, što su kasnije mnogi muslimani koji žive na Zapadu mogli iskusiti na svojoj koži.


Barak se vrpolji na stolici, ali mržnja ne popušta i oštro prekida doticnu osobu u iznošenju svoga suda. Pridružuje se zapjenjeni Rubin. Daje se nagovještaj “medunarodne koalicije za borbu protiv islamskog terorizma”.

U meduvremenu je sve više ''mišljenja'' koja ukazuju na umiješanost Bin-Ladena i njegovu “El-Ka’idu”. Medutim, problem ostaje u tome što nema dokaza! Pa, šta se ceka, smislimo ih!


Evo Arapa na listi putnika!

Na listi putnika ima! Eto nam terorista! To je dokaz! Ne, ne, ne, nije dovoljno, dat cemo mi svijetu još “dokaza”. Neki su od njih ucili da upravljaju avionom. Zamislite, Arapi pa još uce letjeti?! Gdje to može biti?!


Samo, problem je što su ti avioncici na kojima su ovi “teroristi” ucili upravljanje avionom, nešto manji od “jambo-jeta”. To vam je, prema mišljenju mnogih vojnih analiticara, isto kao kad bi ste naucili vozite romobil, pa onda sjednete na “kawasaki” od 1.100 kubika i izvodite kaskaderske lupinge .

Nema veze, to su “islamski teroristi” i niko više!


Kako su oteli avione? Nožem, eto kako, objašnjavaju nam tajni agenti preko pres-službi!

“To je, jednostavno, nemoguce!”, tvrdi britanski penzionirani pilot tih ogromnih letjelica u razgovoru za BBC. Ma, šuti, stari, šta ti znaš o tome!?


Barmen casti žestokim laganjem
Da bi parodija na tragediju bila veca, BBC odlazi na Floridu ili gdje vec, i na licu mjesta istražuje “povezanost dvojice Arapa pilota sa Osamom bin-Ladenom”. Prica se odvija normalno, a onda, iz vedra neba, pogada nas informacija jednog barmena, koji, doslovno, kaže: “Jest, njih dvojica su bili u mom baru i pili su viski svu vecer, a onda se jedan od njih posvadao sa konobarom oko racuna od 48 $”. Jesam li ja ovo dobro cuo!?

Potom nam volšebni reporter objašnjava kako su ti “teroristi” ipak podlegli carima Zapada i nisu mogli odoljeti da se ne naljoskaju kao guske, pa su, valjda tako mahmurni, sjeli u avion i napravili svinjariju, pardon, hoce se reci “islamski teroristicki cin”.


Ovo me je isuviše podsjetilo na ratna izvještavanja “Srne”, kako su “pijani mudžahedini napali srpsku nejac”.

Bilo bi i smiješno da nije tragicno!


Infrastrukturni satelit
Americki zvanicnici cine prve poteze i na pres-konferencijama se “identificira” neprijatelj. Okolišanja nema, isto kao ni dokaza, ali se najavljuje rat Afganistanu ukoliko ne bude isporucen “prime suspect (prvi osumnjiceni) Osama bin-Laden americkoj administraciji na fer i pošteno sudenje”!

U meduvremenu, stižu demanitiji i od samog Bin-Ladena i Afganistana da nemaju ništa s tim napadima, kao i zahtjev Talibana da im Amerika, kao i mnogo puta do sada, ponudi dokaz o umiješanosti Bin-Ladena u bilo koji teroristicki cin, te da ce mu se, na osnovu tih dokaza, suditi u Afganistanu pred šerijatskim sudom (a svakom muslimanu je jasno šta to znaci) i da ce, ukoliko se dokažu americke tvrdnje, Bin-Laden biti osuden po šerijatu!


Dokaz? Kakav dokaz!? Muslimani, mi hocemo vašu krv!

Ne treba biti nikakav vispreni analiticar, ni vojni ni politicki, pa da se dode do zakljucka da to Afganistan, sve i da je htio, nije mogao uraditi! Zemlja u kojoj skoro nema ni osnovne infrastrukture, koja ne može prehraniti svoje stanovništvo, svakako nije u stanju blokirati americki satelitski sistem na petnaestak minuta, probiti se kroz sistem osiguranja na toliko americkih aerodroma i, na kraju, ne ostaviti nikakav trag!


Ko, onda, stoji iza ovoga i zašto su Afganistan i Bin-Laden prvooptuženi?

Logika logicnih pitanja
Gostujuci u emisiji BHTV, vojni analiticar Neven Kazazovic iznosi logican sud: “Amerika je na raskršcu i onaj ko je ucinio ovo, želio je uputiti Ameriku na željeni cilj”. Ko je, dakle, imao interesa iz ovoga? Afganistan?


Sada se namecu logicna pitanja: Ko je imao pristup opremi za nadzor satelita, ko je mogao neometano uci na aerodrome, zašto nijednog zaposlenog židova nije bilo ni blizu nebodera WTC-a u momentu napada (informacija njemackog NTV-a), ko najviše profitira iz ovoga? Pitanja, pitanja, pitanja...

Javljuju se radikalne grupe iz Japana tvrdeci da je to djelo osvete ili cega vec. Prethodno je latinoamericka narko-mafija najavila strašnu osvetu radi hapšenja šefova narko-kartela. Ali, ne! To su “islamski teroristi” i niko više!


Zašto Afganistan kao meta, jasno je. Tamo živi šerijat!

Zašto Bin-Laden, jasno je i to. Pa, zamislite kad bi se sada odmetnuli samo saudijski šejhovi, sa silnim bogatstvom, i njime poduprli islam! Osama bin-Laden nije samo odmetnuti saudijski milioner, on bi možda mogao biti simbol islamskog budenja, i to treba uništiti! Imperativ!!!


Igraci haških domina
Zaokupljenom svijetu pažnja biva skrenuta sa židovskih zvjerstava u Palestini. Tamo oni sada, u tišini i neometano, rade svoj prljavi posao i najavljuje se hajka na sve muslimane širom svijeta koji su svjesni položaja i ne mire se s tim. Najavljuju se pogromi pod plaštom borbe protiv terorizma. Valjda po židovskom receptu: “Sumnjam u ono palestinsko dijete. Kolji!”

Bit ce dovoljno da vam policija pokuca na vrata, pa vas “spengaju” i osude kao “saradnika Osame bin-Ladena”, i to bi trebalo biti to! Dokaz? Pa, ti si musliman koji imaš bradu i ideš u džamiju i mrziš nepravdu (ovo zadnje vam nece reci)!


Recept je jasan i oproban od magriba do mašrika, a i Centralne Azije.

Stoga, nije ovo nikakva borba protiv terorizma, jer bi Šaron vec odavno bio na robiji, Shin Fain rasturen, ETA sažvakana, H. Kissienger, kao inspirator zlocina u Vijetnamu, odavno bi omastio konopac, G. Bush, otac ovog sadašnjeg americkog predsjednika, i kao ovaj Powel bi igrali domina sa Miloševicem u Haagu zbog zlocina nad narodom Iraka, a Karadžica i Mladica da ne spominjemo. Itd, itd.


Zakljucak je jedan! Ovo je borba protiv islama, otvorena i otrovna! Svaka borba muslimana za oslobodenje od okupatora je terorizam, svaki musliman s bradom je uspavani terorist, svako udruženje koje promovira islamske vrijednosti je teroristicki Bin-Ladenov ogranak.

Ako ne vjerujete, pa otidite na Pal-Talk na Internetu i pogledajte kolicinu mržnje prosjecnog Amerikanca prema muslimanima. Pogledajte kolicinu otrova koju su posijali CNN, BBC i ostali mediji. Valjda se ta mržnja prema islamu i muslimanima više nije mogla zatajiti, pa se probila poput pileta lešinara iz ljuske jajeta, odvratna i razgolicena do kosti.


Cerat cemo vas dugorocno

Muslimanima je odaslata poruka: “Ili cete s nama u borbu protiv drugih muslimana ili vas nece biti. Gonit cemo vas, zatvarati, ubijati, silovati, udarati u glavu, ubijati vas u pojam, i to dugorocno. Koristit cemo vaše vlade, režime, policije, ubice širom svijeta, ako ne budete pokorni i ne dozvolite nam da vas na miru i u tišini tlacimo, ponižavamo i pljackamo. Ukoliko zucnete, oznacit cemo vas kao teroriste i lincovati. Imamo mi zato i potjernice s Divljeg zapada. Živ ili mrtav (bolje mrtav)!”


Muslimani, to vam je poruka americkog predsjednika i njegovog državnog sekretara. To vam je Novi svjetski poredak. To je njihova pravda!

Samo, hoce li moci baš tako...