POSJETITE KURAN.BA
 
 

krstaski manifest

Fatmir Alispahic | Saff br/str. 59

* O sataniziranju islama u kontekstu krstaškog terorizma u BiH * O kampanji za binladenizaciju Bošnjaka * O feljtonu Miroslava Toholja o “svetim ratnicima” u BiH * O satelitskom prikazivanju napacenih patnji napacenog srbijanskog naroda *


Piše: Fatmir Alispahic
Naša se zemlja ujedinila u borbi protiv terorizma! Održani su brojni vatreni govori, ali niko nije spomenuo otkud da odjednom postanemo tako bucni antiteroristi. Ispada da nas se teroristicki napad na Ameriku tice više negoli teroristicki ambijenti u našoj zemlji. Antiteroristicka farsa u BiH intonirana je kao obracun sa onima koji eventualno imaju veze sa Bin Ladenom i napadom na Ameriku, a opasni su i za BiH. Iako je teško pronaci dokaze da su ove grupe, ako ih uopce ima, icim ugrozile sigurnost BiH.

MUSLIMANI I AUTENTICNI TERORIZAM


S druge strane, u BiH djeluju veoma organizirane grupe srpskih i hrvatskih terorista, koje skoro svakodnevno djeluju na razaranju jednakopravnosti i stabilnosti u BiH. To, haman, nije terorizam. Niko danas ne hapsi, ne ispituje, ne razbija te krstaške teroriste u BiH, koji cine konkretna zlodjela: Ferhadija, Trebinje, Banja Luka, Meliha Duric, Janja, Zvornik… Aktuelni terorizam u BiH nema nikakve veze sa islamom i dogadajima u Americi. Islam i njegovi pripadnici u BiH tek se mogu akceptirati kao žrtve terora. No, trenutnim poimanjem terorizma, samo muslimani mogu biti gonjeni. Ne dolazi u obzir da se u kršcanski okvir smjesti i “t” od terorizma, jer to ne bi bilo dovoljno autenticno, iako je terorizam iz krstaških motiva upravo autentican u bosanskoj stvarnosti. Umjesto da se iskoristi antiteroristicka halabuka za stavljanje svih terorizama u BiH u isti koš, vlast se groteskno stavlja u službu antiislamske lavine. Koliko znamo, u okviru te kampanje SFOR i IPTF, uz pomoc MUP-a, nisu uhapsili ili sumnjicili nijednog kršcanina. Zašto bi sad odjednom bili sumnjivi nekakvi Mladi muslimani, ili Aktivna islamska omladina, pa cak i ordinacije za plasticnu hirurgiju u kojima su teroristi možebit mijenjali licni opis? Zašto dosad nisu pretresane te plasticne ordinacije kako bi se utvrdilo nisu li Karadžic i Mladic u nekoj od njih promijenili dlaku? Nisu, jer je svaki napola sumnjiv Arap danas traženiji od ovih krvnika koji su pobili desetke hiljada ljudi. Eno, puna je Republika Srpska i ubica koji nisu mijenjali licni opis pa ih niko ne ganja! Razne muslimanske organizacije su sumnjive samim tim što su muslimanske. Cak i to što MM i AIO zagovaraju radikalni islam, koji je suprotstavljen bošnjackom bicu, i politickim interesima, ne može biti razlog da ih se stavlja na stub srama i progona. Svako ima pravo da propovijeda šta god hoce, dok ne ugrozi zakon. Samo konkretna i dokaziva zlodjela mogu biti razlog za necije prozivanje i proganjanje od državnih ili medunarodnih instanci. Ove neprincipijelnosti ozbiljno mogu narušiti kredibilitet i vjerodostojnost antiteroristickog programa u BiH. Jer onaj koji je islamu imputirao ekskluzivnu odgovornost za terorizam, taj je sutra u stanju i svašta izmisliti kako bi dokazao da je bio u pravu. Ako taj antiteroristicki program za BiH bude funkcionirao po aktuelnoj insinuaciji da su muslimani ekskluzivni teroristi, bit ce to – k r s t a š k i m a n i f e s t.

Napad na Ameriku je došao k’o kec na desetku za ambicije da se s&h agresija na BiH preimenuje u gradanski rat, a da se Bošnjacima konacno oduzme kapital žrtve genocida.


ŽIVI, ŽIVI, DUH KRSTAŠKI

Cestitom logikom nemoguce je Bošnjake dovesti u ma kakav kontekst sa tzv. islamskim terorizmom. Ta opaka konstrukcija bazira se na domaštavanju cinjenice da su se u BiH, na strani Bošnjaka, borili i ljudi iz arapskih zemalja. Pa šta! Da je americka vojska ovdje došla 1992., a ne nakon 200.000 ubijenih, medu kojima i 16.000 djece – ne bi bilo mudžahedina. Zašto bi Bošnjaci nosili tudu krivicu? Cinjenica da su se uz Bošnjake borila i šacica mudžahedina – nije dokaz nizašta. I to što su neki od njih dobili bh. pasoš – nije dokaz nizašta. Hiljade Arapa svake godine dobija državljanstvo zapadnih zemalja, pa te zemlje nisu ni fundamentalisticke, ni teroristicke. Zašto bi arapski covjek u startu bio terorist? U pozadini ove kampanje za binladenizaciju Bošnjaka jeste krstaška strategija da se s&h genocidni projekti aboliraju od zlocinacke odgovornosti. Ako se insinuira da su Bošnjaci uvezani sa najvecim svjetskim zlom, onda su i karadžici i tudmani maciji kašalj. Industrija pokolja nad bosanskim muslimanima ionako djeluje nevjerovatno, pa je lakše svariti da su Bošnjaci dobili što su i tražili, jer bi u protivnom, k’o biva, bili evropska baza Bin Ladenu. Slijedom logike, demokratski svijet bi trebao biti zahvalan s&h zlocincima jer su vizionarski klali bošnjacke teroriste. To što su teroristi bili u dimijama, u bešikama, u godinama – ko te pita. Probudeni krstaški duh je uocio neponovljivu šansu da pod zaštitom svjetske antiislamske histerije spere i u korist preobrati odgovornost za višegodišnje ubijanje bosanskih muslimana. Tako što ce Bošnjake proglasiti gorim od najgorih! Jadno, do povracanja gadno, djeluje ovo domace konektiranje na tu antibošnjacku hajku. Pa vlast ove zemlje, uz pomoc ugursuznih medija, razdragano radi protiv vlastite zemlje, jer sudjeluje u izmišljanju laži o islamskom terorizmu u BiH. Ta antipatriotska, patološka drskost u laganju, gotovo nas cini nemocnima da se suprotstavimo tvrdnji da se bijela zove crnom, i obratno. Zar poslije stotine masovnih grobnica treba išta objašnjavati? Treba! Treba sve dok se s&h zlocini i zlocinci pokušavaju odjenuti u odore legaliteta. Jer, dokle god postoji ambicija da se rat u BiH tumaci jednakom krivicom, dotle ce bošnjacka žrtva biti na meti sataniziranja. Posve je jasno ko je koga u Bosni ubijao, i zašto ga je ubijao. Za onoga kome je stalo do istine o genocidnoj agresiji na BiH - mudžahedini su devete peke zveketalo.


TEŠKO ONOM KO SE SA HODŽOM USLIKA

Nakon 11. septembra u srbijanskim i hrvatskim pisanim medijima otvorila se složna bratstvujuca kampanja za dokazivanje veze izmedu Bošnjaka i tzv. islamskih terorista, olicenih u mudžahedinima koji su ratovali u BiH. Mada je teško objasniti zašto bi mudžahedin, u startu, bez dokaza, bio i tzv. islamski terorist. Cak su se i neke novine za koje se vjerovalo da su zdrave, kao što je zagrebacki Globus, otvorile stranice za senzacionalizam koji nije sam sebi svrha. Najtemeljitiji pristup svaljivanju krivice za rat u BiH na Bošnjake, imao je beogradski NIN. Ovaj sedmicnik je otpoceo feljton pod naslovom: “Sveti ratnici” u Bosni i Hercegovini. Autor feljtona je bivši hercegovacki Sarajlija, književnik Miroslav Toholj, inace Karadžicev ministar informiranja. Feljton se bazira na brojnim izvodima iz stranih i ovdašnjih novinarskih ratnih izvještaja o BiH, što svjedoci o strateškom i sistemskom pristupu namjeri da se dokaže da su Bošnjaci krivi za rat jer su htjeli usred Evrope stvoriti džamahiriju. Nekoliko puta citirani su i izvodi iz ratnog Ljiljana. Strasna želja da se Bošnjaci optuže sa genocid nad Bošnjacima nekoliko puta je autoru pobrkala logiku. Toholj citira italijanski list Europeo, broj od 24. aprila 1992., ciji reporter donosi izvještaj iz okolice Jajca: “Na delu je džihad, sveti rat ciji je cilj da napravi mostobran za ulazak islama u Evropu, a muslimanske milicije su bande ubica i kradljivaca”. U aprilu rat jedva da je poceo, a mudžahedina nije bilo ni zglave. Osim toga, autor koji prethodno raspreda o fanatizmu džihad-boraca, trebao bi skontati da su bande ubica i kradljivaca nespojive sa ideološkim ili vjerskim fanatizmom. Ne može se biti i cetnik i komunist u isto vrijeme. Svoje odvec dokazano krstaštvo Toholj potvrduje i opisom borbi kod Dervente “gde su pronadene tri mudžahedinske lešine”. Valjda samo životinje mogu biti lešine. Providnost Toholjevih namjera u ovom feljtonu, koji ide na cetiri NIN-ove stranice, ocituje se i kroz faksimile i ilustracije. Kao dokaz da su Bošnjaci vodili džihad dat je faksimil stranice iz Kur’ana, koji je, navodno, pronaden na frontu. Ako je posjedovanje Kur’ana dokaz za džihad, onda su i svi muslimani tzv. islamski teroristi. Kao transparentan dokaz Toholjevih namjera svjedoci fotografija Alije Izetbegovica sa generalom Rasimom Delicem i nekoliko hodža. Potpis pod ovaj fotos glasi: Hodže i predsednik pre rata. To što se Alija uslikao sa hodžama haman je dokaz da je planirao džamahiriju, jer ko god bude viden sa hodžom u društvu, taj je islamski fanatik. A to što je na fotosu i uniformirani general, haman je dokaz da je džihad poceo i pre rata. Ali sve ovo nece vidjeti srbijanski citaoci kojima je namijenjena patriotska relaksacija u vidu teze da su Bošnjaci borbom za džamahiriju skrivili svoju tragediju.