POSJETITE KURAN.BA
 
 

metode borbe protiv islama

Nezim Halilovic Muderis | Saff br/str. 52

Osnovni ciljevi oko kojih su židovi i kršcani postigli konsenzus u svim njihovim frakcijama, u cijelom svijetu, jesu: borba da se ne uspostavi država koja ce provoditi šerijat u stvarnom životu i da se sprijeci borba na Allahovu putu i onemoguci cuvanje svetosti vjere i pomaganje obespravljenih.



Oni koriste razne podle metode protiv Islama, u kojima nema milosti, niti odustajanja u borbi protiv ciste vjere. Nacini njihove borbe su:

1) Primjena vojnih rješenja,


kojima se obracunavaju sa muslimanima i njihovim pomagacima, te odvlacenje muslimana od njihove vjere. Allah, dž.š., govoreci o njihovim namjerama, kaže:

"... Oni ce se neprestano boriti protiv vas da vas odvrate od vjere vaše, ako budu mogli ..." (Prijevod znacenja - El-Bekare, 217.)


Kako drugacije protumaciti: krstaške ratove, okupaciju Palestine, zemalja Kavkaza i drugih zemalja, u razlicitim vojnim ofanzivama.

2) "Kulturna" agresija,


pogotovo nakon što su propali kršcanski projekti, pa je intelektualna i kulturna agresija sada na sceni, izmedu ostalog, putem zapadnih sredstava javnog informiranja, te medija muslimanskih zemalja, koji samo ponavljaju ono što govore židovi i kršcani, tako da su mediji islamskih zemalja samo eho koji dopire sa Zapada.

Takoder je ova kulturna agresija infiltrirana u obrazovanje i odgoj, tako da su obrazovni programi, u mnogim islamskim zemljama, takvi da udaljavaju muslimane od njihove vjere i izvora njihove snage. Tako se u dušama nove generacije ugraduje kompleks niže vrijednosti u odnosu na Zapad i na sceni je njihovo slijepo slijedenje. Allah, dž.š., koji poznaje tajne i javne svake duše, kaže:


"Mnogi sljedbenici Knjige jedva cekaju da vas, pošto ste postali vjernici, vrate u nevjerstvo, iz licne zlobe svoje, iako im je istina poznata..." (Prijevod znacenja - El-Bekare, 109.)

"Ni Jevreji, ni kršcani nece biti tobom zadovoljni sve dok ne prihvatiš vjeru njihovu. Reci: "Allahov put je jedini pravi put!" A ako bi se ti poveo sa željama njihovim, nakon Objave koja ti dolazi, od Allaha te niko ne bi mogao zaštititi niti odbraniti!" (Prijevod znacenja - El-Bekare,120.)


Ibn Kesir kaže: "U njemu je opomena i žestoka prijetnja Ummetu od slijedenja puteva židova i kršcana, nakon što su spoznali Kur’an i Sunnet!"

3) Pomaganje munafika,


kako bi se domogli vlasti u islamskim zemljama, te nakon toga proveli kršcanske i židovske planove preko istih, koji govore našim jezicima, zovu se našim imenima, a njihova srca su nadojena ljubavlju kufra, kafira i borbe protiv vjere sa kojom je zadovoljan Gospodar svjetova. Ovaj metod je vrlo podao i nevidljiv u borbi protiv Islama, i to je njihov nacin življenja i smisao života, a Allah, dž.š., govoreci o njima kaže:

"I kada se njima kaže: "Ne cinite nered na Zemlji" odgovaraju: "Mi samo red uspostavljamo!"(11) "Zar oni uistinu nisu nasilnici, ali to ne osjecaju?"(12) "A kada im se kaže: "Vjerujte kao što pravi ljudi vjeruju!", oni odgovaraju: "Zar da vjerujemo u ono u što bezumni vjeruju?" A uistinu, oni su bezumni, ali ne znaju!"(13) "Kada susretnu one koji vjeruju, govore: "Vjerujemo!" a cim ostanu sa šejtanima svojim, govore: "Mi smo s vama i mi se samo rugamo!"(14) "Allah njih izvrgava poruzi i ostavlja ih da u svom nevjerstvu lutaju!"(15) (Prijevod znacenja - El-Bekare, 11-15.)


"Nagovijesti munaficima patnju bolnu,"(138) "koji prijateljuju s nevjernicima, a ne sc vjernicima! Zar kod njih traže snagu, a sva snaga pripada samo Allahu!"(139) "On vam je vec u Knjizi objavio: Kad cujete da Allahove rijeci poricu i da im se izruguju, ne sjedite s onima koji to cine dok ne stupe u drugi razgovor, inace bicete kao i oni. Allah ce sigurno zajedno sastaviti u Džehennemu munafike i kafire!"(140) (Prijevod znacenja - En-Nisac, 138-140.)

"O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike Jevreje i kršcane! Oni su sami sebi zaštitnici. A njihov je i onaj medu vama koji ih za zaštitnike prihvatic Allah uistinu nece ukazati na pravi put ljudima koji sami sebi nepravdu cine."( Prijevod znacenja - El-Maide, 51.)


Ibn Kesir kaže: "Zabranjuje Uzvišeni Gospodar Svojim iskrenim robovima, da sebi za zaštitnike uzmu židove i kršcane, koji su neprijatelji Islama i njegovih sljedbenika, a zatim obavještava da su jedni drugima zaštitnici i upozorava i obecava kaznu onima koji im se budu priklanjali:"…A onaj ko ih uzme sebi za zaštitnike, on je od njih…" (Prijevod znacenja - El-Maide, 51.)

"Zato ti vidiš one cija su srca bolesna kako se žure da s njima prijateljstvo sklope, govoreci: "Bojimo se da nas kakva nevolja ne zadesi!... (Prijevod znacenja - El-Maide, 52.)


To jeste da smatraju da ljubav prema njima i njihova zaštita bivaju kao nacin prevencije od nepravde koju bi im mogli uciniti kafiri, pa da im onda prijateljstvo sa židovima i kršcanima bude od koristi.

Allah, dž.š., nas obavještava da munafici nisu uzvjerovali istinskim imanom, jer se oni oslanjaju na kafire u laži i susprostavljanju mucmina. Allah, dž.š., kaže:


"A da vjeruju u Allaha i Vjerovjesnika, i u ono što se njemu objavljuje, oni s njima ne bi prijateljevali, ali vecina njih su razvratnici."( Prijevod znacenja - El-Maide, 71.)

Zakljucak


Ovo su tri metoda koja se koriste u borbi protiv Islama i njegovih sljedbenika, o cemu Allah govori u Svojoj Knjizi. Oko ovoga se vrte metode i politicke zavjere, kako bi se ovladalo islamskim ummetom, a zapadne zemlje to žele predstaviti kao visoke stepene solidarnosti medu ljudima. One tako zavaravaju i pokoravaju neodgovorne narode, koji ne shvataju kakva im se zavjera sprema. Nerijetko se te zemlje udružuju u borbi protiv Islama i otvoreno zajedno nastupaju. Ponekada se ti napadi ogledaju u sankcijama koje se postavljaju pojedinim narodima, a u isto vrijeme im šalju humanitarnu pomoc. Njihovim neprijateljima daju kredite, koji se koriste za vojne akcije, kao što je slucaj sa borbom Rusa protiv golorukog cecenskog naroda.

U vrijeme dok se pojacavaju osude Zapada prema Rusiji radi njenih vojnih akcija u Ceceniji, gdje su na meti nedužni civili, samo se formalno u javnosti iznose neslaganja sa pomenutim akcijama. Traži se od Vijeca sigurnosti da prouci "Slucaj Cecenija", a americki predsjednik porucuje: "Na Americi je da pomogne Rusiji kako bi postala zemljom blagostanja i demokratije!" U izjavi Generalnog sekretara UN-a se govori o interesima židova i kršacana. Ta izjava je opasna i podržava stajalište Rusa. Ovo nije ništa neuobicajeno, kada su u pitanju židovi i kršcani, kada znamo da Allah, dž.š., kaže:


"O vjernici, za prisne prijatelje uzimajte samo svoje. Ostali vam samo propast žele. Jedva cekaju da muka dopadnete. Mržnja izbija iz njihovih usta, a još je gore ono što kriju njihova prsa. Mi vam iznosimo dokaze, ako pameti imate." (Prijevod znacenja - Ali-Imran, 118.)

Mržnja, zavist i spletke nisu ništa nepoznato umom obdarenim, te zbog toga Allah, dž.š., završava ajet:


"Mi vam iznosimo dokaze, ako pameti imate." (Prijevod znacenja - Ali-Imran, 118.)

Cudno je i velika sramota to što mnogi muslimani ne razumiju Allahovu Knjigu i ono što ona sadrži od propisa, preporuka, opisa stavova židova i kršcana i o onome šta znace njihove spletke protiv Islama i njegovih sljedbenika.


Obaveza je cijelog Ummeta da traži pomoc od Allaha, dž.š., da se osloni na Njega, da se pripremaju i imaju u vidu uzroke snage, kao što od njih traži Uzvišeni Gospodar, te da se bori na Allahovu putu i da ne ocekuje pomoc i izlaz od onih koji su njihov neprijatelji.

Allah nam je dovoljan i On je naš Zaštitinik.